Wist je dat rond je oogcontour de huid 4x dunner is dan op de rest van je lichaam?

Ook bevat de huid rond je ogen weinig talgklieren. En we knipperen zo’n 10.000 keer per dag!
De huid rond je ogen heeft dus best wat te verduren. Niet gek dat juist hier de eerste tekenen van huidveroudering zichtbaar worden dus. Naast kraaienpootjes kun je ook last hebben van wallen of donkere kringen onder je ogen.

Kringen zijn een donkere verkleuring onder de ogen. Het ziet eruit als een schaduw. Het kan verschillende kleuren hebben, bruin, blauw of zwart. Dit komt omdat de bloedvaten zichtbaar kunnen zijn omdat de huid rond de ogen heel dun is.

Vaak heeft het ook te maken een slechte circulatie. Hierdoor worden afvalstoffen niet goed afgevoerd.

Ook kan het komen door vermoeidheid of bloedarmoede ( ijzer tekort). Als het lichaam vermoeid is produceer je meer cortisol, om wakker te blijven. Dit verhoogt de hoeveelheid bloed, waardoor de bloedvaten verwijdden. Dit veroorzaakt donkere kringen.

In sommige gevallen is er sprake van een huidaandoening waarbij er meer pigment aangemaakt wordt onder de ogen ( periobitale hyperpigmentatie).

Wallen zijn verdikkingen onder de ogen. Ze hebben altijd volume, ze zijn gevuld met voch of vet. Of een combinatie van beiden.
Wallen worden veroorzaakt door het verouderingsproces van de huid. Bindweefsel wordt zwakker en de elasticiteit neemt af. Ook leefstijl heeft invloed. Slaaptekort, alcohol drinken, te veel zout, maar ook te veel slapen heeft een negatieve invloed.
Ook kun je wallen krijgen door een allergische reactie of door ziektes/ aandoeningen waarbij vochtophopingen voorkomen bijvoorbeeld eczeem en pfeiffer.

Kraaienpootjes zijn rimpels naast en onder het oog. Het zijn de bekende lachrimpels. Kraaienpootjes ontwikkelen zich als eerste. Dit kan al op jonge leeftijd.

Wat kun je zelf doen aan wallen, kraaienpootjes en donkere kringen?

  • Gebruik producten met vloeibare frisse formules. Vette texturen doen de oogleden opzwellen.
  • Kies oog make-up voor gevoelige ogen, het liefst mineraal en geen waterproof make-up gebruiken. Omdat je deze eraf moet boenen.
  • Producten met paardenkastanje, algen en peptide hebben een positieve werking
  • Gebruik koude kogels om de circulatie te verbeteren
  • Drink 1,5- 2 liter water per dag
  • Gebruik minstens 1x per week en oogmasker. Of doe een kuur van een paar dagen achter elkaar

Tot slot, als de ogen fris en helder stralen dan heb je al 80% van je beautyplan bereikt.

Kraaienpootjes, wallen en donkere kringen